ÇOK AMAÇLI VE SPESİFİK BIÇAKLAR

Hiç bir bıçak aynı değildir. Boyuna, genişliğine, kalınlığına ve bıçak kenarına bağlı olarak her bıçak ayrı amaçlar için kullanılmaktadır. Benzer şekilde, üç yeni Fissler serisinde – Profession, Perfection ve Passion- bulunan tüm modellerin ortak üç özelliği vardır: Hepsi krom molibden vanadyum çelikten dökülmüştür, ergonomik tutacakları sayesinde kavranmaları oldukça kolaydır ve seçkin tasarımları ile göründükleri kadar keskindirler. 

Fissler Bıçak bilimi, bıçakların nasıl kullanıldığını gösterir ve hangi bıçağın hangi amaç için uygun olduğunu açıklar.

KEMİK AYIKLAMA BIÇAĞI

252x168 03 FIS Anwendung Lamm ausbeinen 02

Kemik ayıklama bıçağının (Passion serisinden) dar kenarı etin kemikten kolayca ayrılmasını sağlar ve kemiğe doğru yolunuzu kolayca ve etrafındaki eti bozmadan bulmanızı sağlar. Bu, rosto hazırlamak için faydalı olmaktadır ve yiyeceğin öz suyunu muhafaza etmesini sağlayan kapalı bir yüzey yapısı oluşturmak için idealdir. Bu bıçak aynı zamanda tendonları çıkartmak için de çok faydalıdır.

EKMEK BIÇAĞI

252x168 01 FIS Anwendung Brotschneiden 02

Klasik tırtıklı kenarlı ekmek bıçağı (Profession serisinden), ekmeğin içindeki yumuşak dokuyu parçalamadan kabuğunun içine rahatça girer. Düz kenarlı bir bıçağa kıyasla çok daha az baskı uygulamak gerekir. Tek taraflı bıçak kenarı, ekmek somunu üzerinde her zaman düz bir kesim yüzü bırakır ve bu sayede kuruma olasılığı daha azdır.

SOYMA BIÇAĞI

252x168 02 FIS Anwendung Kartoffel-schaelen 02

Patates soymak için en ideali küçük soyma bıçağıdır (Perfection serisinden). Kısa bıçak kenarı ve kısa tutacağı elleriniz ile patates üzerinde çok yakından çalışmanızı sağlar. Bu aynı zamanda biraz daha hassasiyet isteyen işleri yaparken de avantajlar sunar. Bıçak kenarının hafif hilal şekli, patatesin eğimli yüzeyi için de çok uygundur. Tabii ki, bu bıçağı (neredeyse) diğer (tüm) yiyecekleri soymak için de kullanabilirsiniz.

ET BIÇAĞI

252x168 04 FIS Anwendung Schinken schneiden 02

Et bıçağı (burada Profession serisinden 16 cm kenarlı bıçak, aynı zamanda 20 cm kenar ile de mevcut) çok ince dilimler gerekli olduğu zaman mükemmel bir seçimdir. Bıçağın kenarı çok ince olup bu sayede bıçak çok az direnç sergilemektedir. Aynı zamanda rosto ve tavuk ürünlerini kesmek için de uygundur.

GENEL AMAÇLI BIÇAK

252x168 05 FIS Anwendung Tomate schneiden 02

Domates doğramak için iki seçenek vardır. Ya hafif çekilmiş kenara sahip ve çok keskin olan bir bıçak ya da tırtıklı kenarlı genel amaçlı bir bıçak (Perfection serisinden) kullanabilirsiniz. Bıçağın kenarı önce kabuğu yarar ve sonra fazla güç gerektirmeden içindeki hassas eti keser. Bıçak kenarı, ekmek bıçağının kenarından kısa olduğu için bu bıçak aynı zamanda dürümleri kesmek için de çok uygundur.




İLETİŞİM

Ürünlerimiz ile ilgili sorularınız, önerileriniz veya dilekleriniz var mı? Fissler Müşteri Hizmetleri size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

» iletişim

Bayİİ Arama