DOĞRU KIZARTMA. ASLINDA ÇOK KOLAY.

fissler teaserbild1 pfanne oel 05

İyi olan her şey üçlü olarak gelir.
Yiyecekleri düzgün şekilde kızartmak için üç şeye ihtiyacınız vardır:
doğru tava, doğru teknik ve doğru yağ.

fissler teaserbild1 frypans protect medium 05

Daha kolay olamaz.

Yapışmasını istemediğiniz yiyeceklerin nazik şekilde kızartılması için örneğin Protect Emax Premium (Stiftung Warentest –Ocak 2008 alüminyum tava testi birincisi) gibi yapışmaz kaplamalı bir tava, az miktarda yağ ve doğru kızartma tekniği gereklidir:

  1. Tavaya yağ sürün (kağıt havluya 3-4 damla koyun)

  2. Orta ısıya getirin (fırın maksimum sıcaklığının üçte ikisi); tavayı hiç bir zaman maksimum ısıya getirmeyin.

  3. Eğer gerekirse tavaya biraz daha yağ ekleyin. (Yağ, kızartılan yiyecekler için aroma taşıyıcı görevi görür).

  4. Malzemeleri tavaya koyun ve her yanını kızartın. Tavanızın daha uzun ömürlü olması için sadece plastik veya ahşaptan yapılmış mutfak gereçleri kullanın ve tavanın içinde bıçak ve keskin kenarlı veya metal gereçler kullanmayın. Tavayı çizebilecek temizleme malzemeleri kullanmayın. Kızartma sonrasında tavayı temizlemek için sadece sıcak su altında tutun.  

» protect tava

fissler teaserbild1 frypans crispy medium 05

Biftek kızarmış yumurta değildir.

Gerçekten gevrek olmasını istediğiniz yiyeceğin hızlı şekilde kızarması için Crispy grubundan paslanmaz çelik tava gibi yüksek sıcaklığa ısıtabilen bir tavaya, hindistan cevizi yağı veya fıstık yağı gibi yüksek sıcaklık yağına ve doğru kızartma tekniğine ihtiyacınız vardır:

  1. Tavayı yağsız şekilde orta sıcaklığa getirin (fırın maksimum sıcaklığının 2/3'üne).
  2. 3-4 dakika bekleyin.
  3. Tavanın doğru ısıya ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek için su damlatma testini uygulayın: tavaya parmağınızla bir kaç damla soğuk su serpin. Eğer damalar kristal netliğinde kalır ve tavanın içinde hareket ederse tava doğru sıcaklıktadır. Eğer yapmazlarsa 2. adıma geri gidin.
  4. Kağıt havlu ile tavadaki suyu silin.
  5. Tavaya biraz yağ ekleyin.
  6. Tuzlanmamış et veya tavuğu tavaya koyun.
  7. Şimdi herşey paslanmaz çelik tencereye daha çabuk mu yapışıyor? - Panik yapmayın, biraz bekleyin. 2-3 dakika sonra et yanmadan kendisini tavanın tabanından ayıracaktır. Kesinlikle! Etin kenarından zorlamadan kaldırarak bunu test edebilirsiniz.
  8. Kızarmış yiyeceğinizi çeivirn ve 6.adımdan yeniden başlayın. Şimdi tuz da ekleyebilirsiniz.
  9. Eğer eti orta seviyede kızartmak istemiyorsanız, tavada biraz daha fazla bırakın. O zaman etin dışı gevrek içi sulu kalacaktır.

» crispy tava




İLETİŞİM

Ürünlerimiz ile ilgili sorularınız, önerileriniz veya dilekleriniz var mı? Fissler Müşteri Hizmetleri size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

» iletişim

Bayİİ Arama