ET KIZARTMA OKULU

Gerçekten iyi bir biftek pişirmek için eğitimli bir aşçı olmanıza gerek yoktur. Burada önemli olan, yiyecek seçimi (örneğin organik et), doğru tava ve biftek kızartma ile ilgili dört ufak kuralın takip edilmesidir.

Mükemmel Biftek için Dört Adım:

 

fissler teaserbild1 steakschule 08

1. Hazırlık

Kızartılacak et oda sıcaklığında olmalıdır, aksi takdirde tava doğru kızartma ısısının altına düşer. Et tavaya konulduğu zaman ısının %35’i kaybedilir. Bu sebeple eti kızartmadan yarım saat önce dolaptan çıkartın ancak tuz (içindeki sıvıyı aldığı için) veya biber (biber tavada yanar) koymayın. İlave ipucu: Eğer etin etrafına bir dilim domuz pastırması sarar ve bunu sıkı şekilde mutfak sicimi ile bağlarsanız et daha da sulu kalacaktır.

 

fissler teaserbild2 steakschule 08

2.Doğru kızartma ısısı

Paslanmaz çelik tavayı yağ koymadan orta ısıya kadar ısıtın (2/3 fırın maksimum). Üç ila dört dakika bekleyin ve su damlatma testini uygulayın. Bu test et için ideal ısıya ne zaman ulaşıldığını gösterir. Parmaklarınızla tavaya bir kaç damla su atın, eğer su inci şekilli damlalar halinde dans ediyorsa tava doğru ısıdadır. Tavayı kağıt havlu ile silin ve yağ ekleyin. Diğer yandan, yağ sadece bir aroma taşıyıcı görevi görür ve yağsız da kızartabilirsiniz. Tereyağı (yüksek ısıya ısıtılabilir) ve zeytin yağı (soğuk pres değil rafine yağ) burada kullanılabilir. Et kızarırken, iyi bir yağın lezzetli aroması ona özel bir karakter verir. Önemli: önce tavayı ısıtın, sonra yağı koyun, sonra da eti.

 

fissler teaserbild4 steakschule 09

3.Kızartmaya başlamak

Bifteği tavaya koyun ve kısa bir süre çevirici ile bastırın. Eğer yağ kullanıyorsanız sıçramalara dikkat din. Lütfen et çatalı kullanmayın çünkü sivri objeler ete zarar verir, etin suyu kaçar ve et kuru kalır.

 

fissler teaserbild3 steakschule 09

4. Bekleyin ve çevirin

Şimdi en önemli bölüm geliyor. Çünkü ancak et kendisini tavanın tabanından serbest bıraktığı zaman eti çevirip ocağın ateşini kısabilirsiniz. İki santimetre kalınlığındaki biftek yaklaşık iki dakika sonra çevrilebilir ve sonra diğer tarafı da iki dakika kızartılabilir. Pek çok aşçı için bu uzun bir süredir ve etin yanacağından korkarlar ancak siz 1 ila 3’te verilen kurallara uyarsanız etiniz yanmaz. Şimdi etin dış kısmında ince kıtır bir tabaka oluşmuştur ve iç kısmı hala sulu ve pembedir. Buna orta seviye pişirme denilir. Eğer etinizi az pişmiş tercih ediyorsanız bu kadar uzun süre kızartmanıza gerek yoktur. Eğer kestiğiniz zaman dışarı çıkan suyu kanlı değil ise etiniz “iyi pişmiş” demektir. Buradaki kural, her bir santimetre kalınlıktaki eti 1 dakika pişirmenizdir, diğer bir deyişle, 3 cm= 3 dakika, 4 cm= 4 dakika vs. Etin ne kadar iyi piştiğini spatulayı üzerine bastırarak anlayabilirsiniz (esnek = az pişmiş, hafif direnç = orta, sert = iyi pişmiş). Pişirme süresinin sona ermesinden kısa bir süre önce ete tuz ve baharat ekleyebilirsiniz.



Detaylı pişirme talimatlarını buradan indirebilirsiniz.




İLETİŞİM

Ürünlerimiz ile ilgili sorularınız, önerileriniz veya dilekleriniz var mı? Fissler Müşteri Hizmetleri size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

» iletişim

Bayİİ Arama